Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Mysterie rond Noord-Koreaanse spookschepen in Japan onthuld

 30 juli 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Jarenlang was de noordkust van Japan de site van een macaber fenomeen: vissersboten die aan wal aanspoelen met de lichamen van dode Noord-Koreanen.

De cijfers in 2017 waren ongekend: meer dan 100 boten landden op de Japanse kust met 35 lichamen aan boord. Slechts 66 boten waren het jaar ervoor aangespoeld.

Niemand kon uitleggen waarom zoveel van deze zogenaamde “spookschepen” ophielden dat jaar in Japan. Een Japanse kustwacht zei dat het zo simpel kon zijn als het weer. Anderen speculeerden dat de vergrijzing van de vissersvloot in Noord-Korea de schuld was.

Sindsdien zijn meer van deze gammele boten massaal aangespoeld aan de kust, maar met minder lichamen. Het mysterie heeft de autoriteiten jarenlang in verwarring gebracht, maar een onderzoek dat woensdag is gepubliceerd door de internationale non-profitorganisatie Global Fishing Watch biedt een nieuwe, overtuigende theorie. Het geeft de schuld aan Chinese ‘donkere vissersvloten’.

De auteurs van het rapport gebruikten verschillende satelliettechnologieën om het zeeverkeer in Noordoost-Azië in 2017 en 2018 te analyseren en ontdekten dat honderden Chinese vissersschepen in wateren voor de kust van Noord-Korea zeilden. De Chinese schepen leken daar illegaal te vissen en duwden de eigen vloot van Noord-Korea, die slecht is uitgerust om lange afstanden af te leggen, verder weg van de Noord-Koreaanse kust en de Russische en Japanse wateren in.

Jaeyoon Park, een senior datawetenschapper bij Global Fishing Watch en co-hoofdauteur van de studie, zei dat de gespotte schepen “ongeveer een derde van de omvang van China’s hele verre zeevissersvloot” omvatten.

Met zoveel schepen in de buurt van de Noord-Koreaanse kust, werd de eigen vissersvloot vervolgens naar buiten geduwd, gedwongen verder van de kust te varen om hun vangst te vinden, en de gevolgen waren dodelijk.

Het is te gevaarlijk om in dezelfde wateren te werken als de Chinese trawlers. Daarom worden ze gedwongen om in Russische en Japanse wateren te werken en dat verklaart waarom sommige van de beschadigde schepen van Noord-Korea op de stranden van Japan verschenen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »