Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Thailand zet apen in als kokosplukmachines

 4 juli 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Een aantal supermarkten heeft kokoswater en -olie uit hun assortiment gehaald nadat bekend werd dat deze producten worden gewonnen uit fruit dat apen in gevangenschap moeten plukken.

“De aapjes worden uit de wildernis weggehaald en getraind om tot duizend kokosnoten per dag te plukken”, zegt dierenrechtenorganisatie PETA.

De dierenrechtengroep maakte deze week bekend dat Lampongapen in Thailand worden ingezet als ‘kokosplukmachines’. Als reactie op het nieuws hebben supermarkten Waitrose, Ocado, Co-op en Boots meteen besloten om sommige goederen niet langer te verkopen.

Eerder riep milieuactiviste Carrie Symonds, de verloofde van Britse premier Boris Johnson, alle supermarkten op om de producten te boycotten. Daarop verklaarde supermarktketen Sainsbury’s aan BBC ‘bezig te zijn met een herziening van het assortiment en de complexe materie te zullen onderzoeken met zijn toeleveranciers’. En ook de Britse supermarktketen Asda doet mee.

PETA heeft, naar eigen zeggen, maar liefst acht boerderijen in Thailand gevonden waar apen worden gedwongen om kokosnoten te plukken voor export over de hele wereld. Mannelijke apen kunnen tot duizend kokosnoten plukken per dag, daar waar de mens er slechts een tachtigtal kan verwerken.

Ook heeft PETA een aantal ‘apenscholen’ ontdekt waar de dieren worden getraind om fruit te plukken, of om te fietsen of basketbal te spelen om toeristen te vermaken.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 7 dagen ago on 9 augustus 2020
  • By:
  • Last Modified: augustus 9, 2020 @ 12:09 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »