Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Negen jaar cel voor vader die zijn 14-jarige dochter Romina onthoofde in haar slaap

 30 augustus 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Een Iraanse vader die zijn 14-jarig meisje eind mei onthoofde met een sikkel terwijl ze sliep, in een gruwelijke ere-moord, is veroordeeld tot 9 jaar celstraf.

Romina Ashrafi liep met haar 34-jarige vriendje Bahamn Khavari weg van huis in de provincie Gilan nadat haar vader Reza Ashrafi bezwaar had gemaakt tegen hun huwelijk. Beide families namen contact op met de autoriteiten en openden de jacht op het verliefde stel.

De veiligheidstroepen voerden een jacht van vijf dagen uit vooraleer zij het paar konden grijpen en brachten Romina weer naar huis. Het meisje zou naar verluidt de politie hebben verteld dat ze thuis gevaar zou lopen en voor haar leven zou vrezen, maar ze gaven haar terug zoals voorgeschreven wordt door de wetten van de Islamitische Republiek.

Na het plegen van de moord, gaf Romina’s vader zich aan bij de politie en met de bebloede sikkel nog in zijn hand, bekende hij trots de misdaad en zei dat zijn gebroken eer gewroken was. De moordenaar van Romina ontsnapt aan de doodstraf, omdat hij Romina’s voogd was en het islamitische wetboek van strafrecht betekent dat hij is vrijgesteld van ‘qisas’ of ‘vergelding in natura’.

De moord op Romina veroorzaakte verontwaardiging onder Iraniërs, waarbij de Iraanse media de ere-misdaad uitvoerig veroordeelden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »